​Salolle kirkkaimmat mitalit A-tyttöjen SM-finaaleista
PuMa-Volley ryJulkaistu: 22.04.2024 08.09

LP Viesti voitti SM-kultaa sunnuntaina Lehto Areenassa pelatuissa finaaleissa. Salolaiset voittivat finaalissa Nurmon Jymyn joukkueen 2-0 ja Nurmo joutui tyytymään hopeaan. Pronssia otti Hämeenlinnan Lentopallokerho voittamalla pronssiottelussa kotijoukkueen PuMa-Volleyn 2-1.

PuMan A-tytöt olivat tiukasti kiinni mitaleissa, mutta joukkueen oli tyytyminen neljänteen sijaan. Aamupäivän välierässä käytiin tiukka taisto Nurmon Jymyn kanssa. Ensimmäisessä erässä PuMa oli pääosin niskan päällä ja oli myös tarkempi erän lopussa. Toisessa erässä PuMan ote ajoittain katosi ja Nurmo otti erän. Kolmas erä oli tasainen ja PuMa johti parhaimmillaan jo 11-8, mutta Nurmo nousi tasoihin vei ottelun jatkopallolla, koko ottelu Numolle 2-1 (22-25, 25-22, 16-14).

Pronssiottelussa PuMa pelasi ottelun alun vahvasti ja vei ensimmäisen erä 25-13. Toinen erä oli tasainen mutta päätyi Hämeenlinnalle joka vei myös kolmannen ja pronssit luvuin 2-1 (13-25, 25-22, 15-7).