Turnauksen järjestäminen

Tästä löytyy muistilista joukkueen vastuuhenkilölle (jojo), kun on järjestettävä kotiturnaus.

• Yleisesti kaikki juniorisarjojen kotiturnaukset pyritään pelaamaan Puistolan Urheilutalolla lauantaisin klo 9–15 välillä tai vaihtoehtoisesti Viikin monitoimitalolla normaaleilla viikonlopun harjoitusvuoroilla.
  • Pidemmät ja ison kentän turnaukset on soviteltava seuran salivastaavan kanssa, mikä kulloinkin on järkevin vaihtoehto.
  • Puistolan salin jatkoaikaa ei saa kuin pari kertaa vuodessa.
  • Jos turnaus järjestetään Helmi Centerissä, siellä ei pysty järjestämään omaa kioskia turnauksen yhteyteen.
  • Viikin monitoimitalolla voi käyttää keittiötä mutta tarvikkeet on vietävä mukana.

Muistilista

• Sovi salinkäytöstä PuMan valmennusvastaavan kanssa. Käyttöoikeus vahvistetaan nettisivuille tapahtumakalenteriin ja viikonloppuvuorolistaan.
  • Jos et itse ole turnausvastaava, sovi tehtävään pätevä henkilö. Kertaa sääntöjen tuntemus tarvittaessa.
  • Suunnittele turnauksen aikataulu ja lähetä kutsu turnaukseen tuleville joukkueille, ilmoita turnauspaikka, aika ja ajo-ohjeet, matkatasauksien suuruus sekä teknisen palaverin ajankohta. Kutsu tehdään kutsujärjestelmän kautta: http://junnulentis.fi/
  • Hanki tuomarit ja muista, että tuomarilla pitää olla vähintään nuorisotuomarikoulutus. Mini-ikäisten tuomareina toimivat yleensä ikäluokkaa vanhemmat juniorit. C-A-junioreiden SM- sarjoissa ja aikuissarjoissa pitää olla viralliset tuomarit. Tuomarit täyttävät tuomaripalkkiolaskun ja maksu on suoritettava erotuomarille pelin/turnauksen päätyttyä. Kirjanpitäjä tarvitsee maksutositteen.
  • Sovi kuka on turnauksen kahviovastaava, mistä tulee myytävät ja kuka hankkii kahvioon mahdollisesti puuttuvat tarvikkeet. Kioskin toimintaohjeet, elintarvikehygieniaohje ja hinnastomalli sekä kioskitilityslomake löytyvät kioskilta. Avaimen kioskiin ja kaappeihin saat kioskivastaavalta tai puheenjohtajalta.
  • Turnausta varten saliin tulee laittaa verkot oikeille korkeuksille, kirjuripöydät ja pistetaulut, tuomaritelineet ison kentän peleihin, pillit, vaihtopenkkituolit ja katsomotilat. Kentät tulee numeroida, pukuhuoneet merkitä joukkueille ja ulko-oveen laittaa turnauksen tiedot. Seinälle tarvitaan tulostaulu ja kioskille kahvipöydät. Sovi talkoilijat ja ohjeista heidät, josta turnauksen pystytys ja purku menevät sujuvasti.
  • Varaa matkatasauskuitit (turnauskutsu) vieraileville joukkueille, esitäytä ottelupöytäkirjat ja turnauksen yhteenvetolomake.
  • Laita tulokset junnulentiksen sivulla olevaan tulospalveluun. Ilmoituksen yhteydessä siihen liitetään kuva pöytäkirjasta.
  • Varmista ensiaputarvikkeiden paikallaolo nopeasti saatavilla turnauksen ajan.
  • Iloista ilmettä ja hymyä omiin turnauksiin. Laita PuMan Tervetuloa banderolli esille. Ota valokuvia turnauksesta ja joukkueesta. Tee tai teetätä junioreilla nettisivulle turnausuutinen. Finaaleihin otetaan mukaan PuMan lippu. Käytä PuMan pipoa tai lippalakkia, valmentajapaitaa sekä mahdollisia PuMan verkkareita.